Examen VCA Basis Groen

Basis VCA Groen examen 

Wilt u een B-VCA Groen examen afleggen bij CBEX? Dan hoeft u niet verder te zoeken. Met het VCA diploma op zak kunt u er als werk- of opdrachtgever vanuit gaan dat er aan alle veiligheidseisen wordt voldaan. 

 

Het examen Basis VCA Groen is gebaseerd op dezelfde eind- en toetstermen als die van het standaard Basisveiligheid VCA examen. Het verschil is dat het examen Basis VCA Groen maximaal 20 ‘groen gekleurde’ vragen bevat die willekeurig over het examen verdeeld zijn.

 

Geslaagde kandidaten krijgen hetzelfde diploma als kandidaten van een examen Basis VCA. Het examen Basis VCA Groen is vooral bedoeld voor medewerkers in de groene sector die voor hun werkzaamheden in het bezit moeten zijn van het VCA-diploma.

Inhoud B-VCA Groen examen

Benieuwd naar de inhoud van het Basis VCA Groen examen? Het examen bestaat uit de volgende vier hoofdonderwerpen:

  • Voorbereiden, bespreken en inspecteren van de werkzaamheden
  • Uitvoeren van werkzaamheden
  • Beheersen van specifieke gevaren
  • Beheersen van incidenten en noodsituaties

 

Het examen bestaat uit 40 vragen waarvoor u 60 minuten de tijd krijgt om deze te beantwoorden. Per vraag kunt u 100 punten scoren. Bij 2580 punten of meer ontvangt u het diploma 'Basisveiligheid VCA'.

 

Uw B-VCA diploma is tien jaar geldig en is vereist om aan de VCA-checklist te voldoen. Uiteraard wordt uw VCA-diploma ook geregistreerd in het Centraal Diploma Register (CDR). 

Examen talen B-VCA Groen

Het B-VCA Groen examen is alleen beschikbaar in het Nederlands. Hebt u moeite met lezen? Maak dan gebruik van het voorleesexamen  (met koptelefoon)! U hebt 15 minuten extra examentijd: totaal 75 minuten.   

Waarom een Basis VCA Groen examen bij CBEX?

CBEX heeft meer dan 15 jaar ervaring in het afnemen van VCA examens zoals: B-VCA, B-VCA Groen, VOL-VCA en VIL-VCU. Door deze expertise kan CBEX betrouwbaarheid en snelheid garanderen, waardoor u binnen een werkdag uw resultaat binnen hebt!

Bent u op zoek naar een locatie bij u in de buurt? CBEX beschikt over 40 locaties door heel Nederland waar u uw Basis VCA examen kan afleggen. Zo kunt u een examen doen in één van de onderstaande steden:

Aanmelden Basis VCA Groen examen

Bestel direct je Basis VCA Groen examen op VCAexamen.nl.