COVID-19: aanpassingen en maatregelen

Laatste update: 20-12-2021

 

Het coronavirus raakt ons allemaal. Het kabinet heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We hebben allen een verantwoordelijkheid waarbij de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en kandidaten voorop staat. 

Examens kunnen doorgaan

Vanaf maandag 20 december tot en met 9 januari 2022 zijn er extra maatregelen getroffen. Examens en tentamens vallen onder de uitzonderingen van de Rijksoverheid. Dit betekent dat onze examens overal in Nederland door kunnen gaan.

 

Dit doen we blijvend met inachtneming van alle eerder genomen maatregelen. Het formele besluit hopen we nog te horen van de SSVV / VCA Infra. Op basis van het al genomen besluit van het CBR om de examens ook door te laten gaan, is de verwachting dat de VCA-examens ook door zullen gaan. 

Mondkapjes weer verplicht

Vanaf 6 november is het weer verplicht om een mondkapje te dragen bij binnenkomst van de examenlocatie. Het mondkapje wordt gedragen totdat een kandidaat op zijn examenplaats zit. We verzoeken u vriendelijk om zelf een mondkapje mee te nemen.

 

Voor onze dienstverlening is er géén meldplicht (met gebruik van de CoronaCheck-app) tenzij de examenlocatie dit vereist. Op dit moment is dit voor geen van onze open inschrijving locaties een verplichting. Mocht dit wel het geval zijn, dan brengen we u hiervan op de hoogte. 

Basisregels

Bij klachten: blijf thuis en laat u testen bij de GGD. Ook als u al gevaccineerd bent. 

  • Bent u positief getest? En hebt u dus corona?  Blijf dan thuis. En blijf uit de buurt van anderen. Ook als ze al gevaccineerd zijn. 
  • Iedereen van 18 jaar of ouder moet 1,5 meter afstand houden.
  • Geef andere mensen geen hand.
  • Was vaak en goed uw handen.
  • Hoest en nies in uw elleboog.

Aanvullende informatie m.b.t. sluitingstijden

Veel publieke plaatsen moeten tussen 17:00 en 05:00 uur hun deuren sluiten. Locaties van cursussen en trainingen die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van een beroep of bedrijf zijn hiervan uitgezonderd. Voor een aantal locaties die wij gebruiken geldt wel dat zij om 17:00 uur moeten sluiten.  Hiervoor zal er een nieuwe locatie worden gezocht of zal het tijdstip worden aangepast. We informeren u hier tijdig over. 

Ventileren

Goed ventileren is noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Het helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Ventileren is het 24 uur per dag verversen van de binnenlucht met verse buitenlucht.

 

Je kunt ventileren door ramen op een kier te zetten, via roosters of kieren, of met mechanische ventilatiesystemen. Daarnaast is regelmatig luchten van ruimtes belangrijk. Luchten doe je bijvoorbeeld door gedurende 10 tot 15 minuten ramen en deuren wijd tegen elkaar open te zetten. Je laat dan in één keer veel verse lucht naar binnen. 

 

Om te voorkomen dat mensen door de maatregelen tegen het coronavirus niet meer kunnen rijden, heeft de Europese Commissie besloten om de geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen te verlengen.

Geldigheid rijbewijzen

Om te voorkomen dat mensen door de maatregelen tegen het coronavirus niet meer kunnen rijden, heeft de Europese Commissie besloten om de geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen te verlengen.

  • Uw rijbewijs verliep in de periode tussen 1 februari en 1 juni 2020: uw rijbewijs is nog geldig tot 1 juli 2021.
  • Uw rijbewijs verliep in de periode vanaf 1 juni tot 1 september 2020: uw rijbewijs is nog 13 maanden na de verloopdatum geldig.
  • Uw rijbewijs verliep of verloopt in de periode vanaf 1 september 2020 tot 1 juli 2021: uw rijbewijs is nog 10 maanden na de verloopdatum geldig. 

  

Kandidaten van wie het Nederlandse rijbewijs verlopen is, kunnen dus gebruik maken van deze verlenging om zich te identificeren bij een examen.