Coronavirus: aanpassingen en maatregelen

Laatste update: 24 maart 2021

 

Het coronavirus raakt ons allemaal. Het kabinet heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We hebben allen een verantwoordelijkheid waarbij de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en kandidaten voorop staat.

 

Op deze speciale pagina  'Coronavirus' hopen we u zo volledig mogelijk te informeren. 

Algemeen

Het kabinet heeft op 23 maart 2021 besloten om de lockdown te verlengen tot en met 20 april 2021. Het ingezette beleid van 15 december 2020 blijft ongewijzgd: 

  • De Rijksoverheid heeft aangegeven dat examens door kunnen gaan (zie regels voor scholen).
  • De afname van de examens kan niet meer op de gebruikelijke manier. We zullen de groepen verder moeten afschalen. In overleg met u bepalen we de mogelijkheden. 
  • Niet alle examenlocaties zijn meer beschikbaar. Het kan zijn dat een examen hierdoor geannuleerd of verplaatst wordt naar een andere datum. Wij zullen u dit tijdig laten weten. 

Mondkapjesplicht (per 22-10-2020)

Iedere examenkandidaat is verplicht een mondkapje te dragen bij binnenkomst van de examenlocatie (in welke definitie dan ook denkbaar). Het mondkapje wordt gedragen totdat een kandidaat op zijn examenplaats zit. Lees hierover meer bij 'Mondkapjesplicht'. 

Maatregelen locatie Veenendaal 

Voor onze eigen locatie in Veenendaal hebben we aanvullende maatregelen getroffen.  Op deze manier kunnen kandidaten op een verantwoorde manier een examen afleggen. U vindt hier ook onze flyer en de poster van de Rijksoverheid. Gebruik ook onze checklist om uw eigen locatie in te richten.

Locatie- en hygiëne-eisen

Voor het organiseren en afnemen van een examen op uw eigen locatie gelden extra locatie- en hygiëne-eisen.  

Ventileren

Goed ventileren is noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Het helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Ventileren is het 24 uur per dag verversen van de binnenlucht met verse buitenlucht.

 

Je kunt ventileren door ramen op een kier te zetten, via roosters of kieren, of met mechanische ventilatiesystemen. Daarnaast is regelmatig luchten van ruimtes belangrijk. Luchten doe je bijvoorbeeld door gedurende 10 tot 15 minuten ramen en deuren wijd tegen elkaar open te zetten. Je laat dan in één keer veel verse lucht naar binnen. 

Dispensatieregeling VCA (update 24 maart 2021)

Diplomahouders van wie het diploma tussen 15 december 2020 en 20 april 2021 verloopt, krijgen vooralsnog dispensatie tot 1 juli 2021. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.