Coronavirus: aanpassingen en maatregelen

Laatste update: 28 mei 2021

 

Het coronavirus raakt ons allemaal. Het kabinet heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We hebben allen een verantwoordelijkheid waarbij de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en kandidaten voorop staat.

 

Op deze speciale pagina  'Coronavirus' hopen we u zo volledig mogelijk te informeren. 

Algemeen

Het kabinet heeft op 28 mei 2021 besloten om verdere versoepelingen door te voeren per 5 juni 2021. 

  • De Rijksoverheid heeft aangegeven dat examens door kunnen gaan (zie regels voor scholen).
  • Het aantal kandidaten in een ruimte is afhankelijk van de locatie. In overleg met u bepalen we de mogelijkheden. 
  • De meeste examenlocaties zijn weer beschikbaar. Mocht dit niet het geval zijn, kan een examen geannuleerd of verplaatst wordt naar een andere datum. Wij zullen u dit tijdig laten weten. 
  • De basisregels voor iedereen blijven van kracht: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. 

Maatregelen locatie Veenendaal 

Voor onze eigen locatie in Veenendaal hebben we aanvullende maatregelen getroffen.  Op deze manier kunnen kandidaten op een verantwoorde manier een examen afleggen. U vindt hier ook onze flyer en de poster van de Rijksoverheid. Gebruik ook onze checklist om uw eigen locatie in te richten.

Locatie- en hygiëne-eisen

Voor het organiseren en afnemen van een examen op uw eigen locatie gelden extra locatie- en hygiëne-eisen.  

Ventileren

Goed ventileren is noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Het helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Ventileren is het 24 uur per dag verversen van de binnenlucht met verse buitenlucht.

 

Je kunt ventileren door ramen op een kier te zetten, via roosters of kieren, of met mechanische ventilatiesystemen. Daarnaast is regelmatig luchten van ruimtes belangrijk. Luchten doe je bijvoorbeeld door gedurende 10 tot 15 minuten ramen en deuren wijd tegen elkaar open te zetten. Je laat dan in één keer veel verse lucht naar binnen.